Film/video: Salamander 2

"SalamanderII" cinematographed by Berghmans Lou (SBC) nominated for Rockie Award @Canadian Banff World Media (pic: Vincent Custers)

Festival
The nominees have been announced for the 2018 Rockie Awards Program Competition. Congratulations to everyone! Be there to see the #BanffRockies2018 winners on June 11 at #Banff2018.

The Rockie Awards is BANFF’s flagship program celebrating excellence in television and digital content from around the world. Hundreds of television and digital programs compete for a coveted Rockie Award, presented at a…
ROCKIEAWARDS.BRUNICO.COM
 
 

Film/video: Salamander 2

Bloedstollend vervolg 
Salamander 2 komt op 7 januari 2018 op het scherm

Watch the trailer here

Het eerste seizoen van Salamander hield twaalf weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd. De opnames van de tweede reeks liepen van april 2017 tot oktober 2017. Salamander 2 wordt uitgezonden vanaf 7 januari 2018.

In de tweede reeks trekt een moord in de wijk Matonge op een politieke balling uit het mini-staatje Kitangi - ooit behorend tot de Belgische kolonie - hoofdinspecteur FGP Paul Gerardi langzaam maar zeker in het moeras van een samenzwering die draait om het bezit van de diamantmijnen in het staatje.

Gerardi is er als enige van overtuigd dat er leden van de ontbonden groep Salamander betrokken zijn bij deze samenzwering wiens tentakels zelfs reiken tot in het kabinet van de Eerste Minister. Wat Paul Gerardi niet kan vermoeden, is dat hij op een persoonlijke manier zelf ook betrokken blijkt te zijn bij de zaak waardoor zijn leven en dat van zijn dochter op het spel komt te staan.

De ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde, met Ward Hulselmans als scenarist en Frank Van Mechelen als regisseur. En in de cast keren behalve Filip Peeters ook onder meer Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug.