Film/video: SALAMANDER

Rechten VRT-reeks Salamander verkocht aan VS

De Amerikaanse omroep ABC heeft de rechten gekocht voor de remake van de Vlaamse tv-serie Salamander met Filip Peeters. Reeds eind 2012, bij de release van de serie in Vlaanderen, zeiden de makers dat er belangstelling vanuit de VS was. Pas nu komt alles in een stroomversnelling. Salamander gaat over een bankroof waarbij 66 kluizen worden leeggeroofd in de kleine familiebank Jonkhere in Brussel. De gedupeerden besluiten de zaak te verzwijgen. Maar hoofdinspecteur Paul Gerardi, een rol van Filip Peeters, komt de zaak op het spoor. De Amerikanen maken geen klakkeloze kopie. Er worden zelfs andere hoofdpersonages gecreeerd. In eigen land komt Salamander 2 over een jaar op het scherm. (copyright: www.showbizzsite.be)


Film/video: SALAMANDER

SALAMANDER goes BBC FOUR
Trailer BBC FOUR

Salamander is een fictiereeks op de Belgische tv-zender Eén, geschreven door Ward Hulselmans en geregisseerd door Frank Van Mechelen. Voor de opnames van de reeks wordt gefilmd in Brussel. Vooral Tour & Taxis, het Jubelpark en het Federaal Parlement dienen als decor voor de reeks. De opnames startten op 3 mei 2011 en duurden tot december 2011. In april en augustus 2012 vonden er nog enkele opnames plaats (de flashbacks). december 2012 om 21u20 wordt uitgezonden. In augustus volgde de allereerste trailer.Nog voor de eerste uitzending op televisie kwam stond het al vast dat Salamander een internationaal succes zou worden. Drie bedrijven wilden de reeks wereldwijd verkopen, maar er was ook interesse voor een remake. Er liggen plannen klaar voor een Brits-Canadese coproductie, een Amerikaanse versie en een Duitse versie.Op 24 november 2013 haalde de laatste aflevering van Salamander 1.834.879 kijkers en nestelt het zich als tweede best bekeken programma in Belgïe in 2013, na "Eigen Kweek".BBC Four heeft de rechten aangekocht van de Vlaamse televisiereeks Salamander. Dat werd vrijdag bekendgemaakt door Beta Films, dat de reeks internationaal verkoopt. De twaalfdelige politieke thriller zal worden opgenomen in het zaterdagavondprogramma van de Britse zender, traditioneel het zendmoment waarop kwalitatieve buitenlandse producties geprogrammeerd worden, aldus het Vlaams Audiovisueel Fonds in een persbericht. Verder zal er ook een Noord-Amerikaanse remake van de reeks gemaakt worden.


Film/video: SALAMANDER

a TV-serie by FRANK VAN MECHELEN
trailer

Salamander is een fictiereeks op de Belgische tv-zender Eén, geschreven door Ward Hulselmans en geregisseerd door Frank Van Mechelen. Voor de opnames van de reeks wordt gefilmd in Brussel. Vooral Tour & Taxis, het Jubelpark en het Federaal Parlement dienen als decor voor de reeks. De opnames startten op 3 mei 2011 en duurden tot december 2011. In april en augustus 2012 vonden er nog enkele opnames plaats (de flashbacks).

De reeks zou eerst pas in 2013 op de televisie komen, in 2012 bleek dat de reeks al vanaf zondag 30 december 2012 om 21u20 wordt uitgezonden. In augustus volgde de allereerste trailer.
Op 24 november 2013 haalde de laatste aflevering van Salamander 1.834.879 kijkers en nestelt het zich als tweede best bekeken programma in Belgïe in 2013, na "Eigen Kweek".

Scenario: Ward Hulselmans
Produktie: Skyline Entertainment iov één (VRT)
Producer: Eric Wirix/Jan Thys
Line Producer: Corine Appelmans
Production Manager: Tine De Meulenaere
Dop + camera: Lou Berghmans
Focus puller: Bart Van Otterdijck/Wouter Dewilde/Olivier Van Tendeloo
Gaffer: Tom Van den Abbeele (Watts)
Key grip: Yves Crabbe/Miguel Rinckhout (Grikaros)
Color grading: Peter Bernaers
Sound engineer: Hans Tourné
Production Design: Kurt Loyens
Montage: Pieter De Smet
Muziek: Steve Willaert


Film/video: SALAMANDER

2012
Salamander - Work in Progress

Salamander: Work in progress: grab -edit Production: Skyline Entertainment Director: Frank Van Mechelen DOP + Cam-operator: Lou Berghmans (www.2punt8.be)

Film/video: SALAMANDER

2011
Salamander - Just a grab Blok 1 - april/mei2011