Film/video: ASPE

Aspe- An anthology 2004-2014

Aspe is een Vlaamse politieserie die zich afspeelt in Brugge en omgeving. De serie is gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe. In Vlaanderen werd Aspe op VTM voor het eerst uitgezonden op 13 februari 2004; in Nederland werden door RTL 4 alleen de eerste 3 seizoenen uitgezonden.

Het eerste seizoen van Aspe kenmerkte zich door de lange afleveringen - bijna 100 minuten, inclusief reclame - en de grote, gecompliceerde plots die gebaseerd waren op de boekenreeks. Hierin dook Pieter Aspe zelf geregeld op als figurant. Deze afleveringen werden uitgezonden op vrijdagavond in primetime. Met ingang van het tweede seizoen, begin 2006, zijn de afleveringen ingekort en niet meer rechtstreeks op de boeken gebaseerd.Maar schreef Piet Baete de plots , hij werd op zijn beurt dan weer opgevolgd door verscheidene scenaristen. Tot en met het zevende seizoen werden ze steeds op maandag in de late avond uitgezonden. Nadien kwam de reeks weer in primetime te staan; voor seizoen 8 was dit op dinsdag, terwijl seizoen 9 op woensdag werd uitgezonden. Ook het tiende en laatste seizoen wordt op woensdag uitgezonden

Na het tiende seizoen - dat in het voorjaar 2014 op het scherm komt - zal de reeks worden stopgezet. [1] De allerlaatste opnames dateren van 8 november 2013.

De best bekeken aflevering is Apocalyps - Deel 1 (seizoen 7, aflevering 12)

Cinematographers: Lou Berghmans- Steven Fredrickx, Michel Van Laar, Roger Leclerq
Film/video: ASPE

2004
Trailer Aspe seizoen 1